LATEN WE HET SAMEN

ANDERS GAAN DOEN!

Jaarlijks gooien we in Europa alleen al meer dan 11 miljard kilo aan meubels weg. Slechts een kleine 10% hiervan wordt gerecycled. Dat is eeuwig zonde en moet en kan echt anders. Wij geloven sterk in een circulaire wereld. Daarom hebben wij ons circulaire systeem, onze design principes en onze doelen vormgegeven. Ze helpen ons in het zetten van de juiste stappen bij het ontwerpen en ontwikkelen van meubels zodat ze passen in onze duurzame wereld.

Circulair systeem

Gedurende haar hele leven kan De Sofa worden aangepast, geüpdate, gerepareerd, verkocht, gehuurd, in en uit elkaar worden gehaald. Ons circulaire systeem helpt ons in het onderhouden van de producten, het beheren van de materialen en sterk verminderen van afval.

01

Kies jouw opstelling

Kies De Sofa opstelling die op dit moment bij jou past. In de toekomst kun je gemakkelijk modules toevoegen of door ons terug laten nemen (zie punt 07). #lekkerflexibel 

02

Koop of abonneer

Naast koop is het binnenkort ook mogelijk een abonnement af te sluiten. Zo heb je een kwalitatieve bank voor een betaalbare prijs per maand. Wil je op de hoogte gehouden worden? Mail dan naar: lott@alottofspace.nl

03

Productie in NL & BE

De Sofa wordt geproduceerd bij de Lande Group, een familiebedrijf dat al decennia lang design meubels produceert. Vanaf Schijndel wordt De Sofa bij jou thuis geleverd. Dat is wel zo fijn, want hoe minder kilometers we maken, hoe kleiner onze CO2-footprint.

04

Flat-pack verzending

Wanneer De Sofa klaar is word je gebeld voor de levering. De sofa wordt flat-pack geleverd. Zo kom je niet voor verassingen te staan en weet je zeker dat  De Sofa ook door jouw smalle smalle trapgat komt. 

05

Pas jouw opstelling aan

Om een lange levensduur te garanderen is het belangrijk dat De Sofa met je meegroeit. Bestel een module extra of stuur er een terug. Zo maak je in no time een hoekbank van je twee-zitsbank of andersom. 

06

Onderhoud

Het overkomt de beste, je stoot een glas wijn om of je kop koffie gaat over je nieuwe bank. No Worries! De Sofa is zo ontworpen dat elk los onderdeel van de bank gemakkelijk schoon te maken, te repareren en indien nodig, te vervangen is.

07

Ophalen en terugkoop

Het kan natuurlijk zijn dat De Sofa op een bepaald moment niet meer in jouw leven past. Wij kopen De Sofa graag van je terug voor een vooraf afgesproken prijs. Zo zorgen we samen dat alle materialen weer hergebruikt kunnen worden en er zo min mogelijk verloren gaat. 

08

Reuse | Refurbish | Recycle

Wij maken gebruik van hoogwaardige materialen die lang mee gaan en hergebruikt kunnen worden. Wanneer we modules terugnemen, worden deze zorgvuldig gecheckt, gereinigd en indien nodig gerepareerd voordat ze een nieuwe gebruikscyclus ingaan. 

Onze doelen voor 2025

Met onze doelen voor 2025 willen we grote stappen zetten om ervoor te zorgen dat we een sterk, innovatief en echt duurzaam design label worden, zonder bullshit. Deze doelen gaan ons helpen om elke dag weer een stap in de juiste richting van onze missie te kunnen groeien.

Eerste product op de markt ontworpen aan de hand van de circulaire design principes.

Uitrollen van een abonnementsvorm voor De Sofa.

Zorgen dat minimaal 85% van de materialen van De Sofa en nieuwe producten gerecycled zijn of van hernieuwbare bronnen komen.

Ontwikkelen, produceren en aanbieden van nieuwe bio-based producten en producten van gerecyclede materialen.

Het in kaart brengen, meetbaar maken en verbeteren van onze milieu impact.

Onze circulaire design principes

Wij geloven sterk in het ontwerpen van circulaire producten zodat we kunnen voorkomen dat we de aarde onnodig meer belasten. Daarom volgen we bij elk nieuw ontwerp onderstaande design principes uit en zijn al onze producten uiteindelijk geschikt voor repair, reuse, redistribute, refurbishment & recycling. 

01

Modulair design

Het leven is altijd in beweging. Daarom vinden wij het belangrijk dat onze meubels met je mee kunnen groeien. Zo kunnen zij zich makkelijk aanpassen als jouw leven daarom vraagt en kun je er langer van genieten.

02

Locale productie

We hebben zo veel mooi en kwalitatief hoog vakmanschap in NL. Daar maken wij graag dankbaar gebruik van. Daarnaast scheelt lokaal produceren natuurlijk ook in onze CO2 uitstoot.

03

Less is more

Door te simplificeren in het ontwerp kunnen we het materiaal gebruik zo laag mogelijk houden en de productie super efficient inrichten. Hierdoor gebruiken we niet meer dan nodig is en kunnen we de kosten zo laag mogelijk houden. Win-win

04

Onderhoud & reparatie

Alle onderdelen zijn makkelijk te repareren of te vervangen. Na gebruik nemen wij alle onderdelen terug zodat we deze kunnen repareren en hergebruiken voor een nieuwe levenscyclus. Op deze manier zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig.

05

Aanpasbaar & opwaardeerbaar

De ontwikkeling van nieuwe meer duurzame materialen is in volle gang. Daarom worden al onze producten ontworpen zodat ze altijd aan te passen en op te waarderen zijn wanneer een meer geschikt materiaal zich voordoet.

06

Non virgin & Bio based

We vinden het belangrijk om zo veel mogelijk gebruik te maken van afvalstromen zodat we zo min mogelijk nieuwe materiaal van de aarde hoeven te ontnemen. Daarnaast vinden we ook het gebruik van natuurlijke (renewable) materialen erg belangrijk. Hier zullen we in onze toekomstige ontwerpen ook mee gaan werken.

07

Tijdloos Design - To last a lifetime

Wij vinden niks mooier dan een product met een verleden en een toekomst. Daarom ontwerpen wij onze producten zodat ze een levenlang met je mee kunnen en van generatie op generatie over kunnen gaan.

MATERIAAL PASPOORT

Coming Soon

Hier zie je de eerste versie en het begin van ons materiaalpaspoort. Het is de basis informatie die wij gaandeweg aan zullen vullen en uit zullen gaan breiden met meer kennis en data.

Het materialenpaspoort is voor ons belangrijk omdat het ons gaat helpen in de transitie naar een steeds meer circulaire organisatie. Hiermee weten wij welke materialen er in het product verwerkt zijn, op welke manier ze zijn verwerkt, wat de eigenschappen zijn, hoelang het al gebruikt wordt, op welke manier we het weer kunnen hergebruiken en hoe we het uiteindelijk kunnen recyclen zodat er weer nieuwe producten mee gemaakt kunnen worden. 

In ons materialen paspoort vind je ook onze verbeter doelen terug. Dit zijn doelen waaraan wij blijven werken om ons product te kunnen blijven optimaliseren en verbeteren zodat het steeds beter binnen ons circulaire en duurzame systeem past. Want al is de stap in de juiste richting al gezet, we zijn er nog niet. Gelukkig is de ontwikkeling van nieuwe materialen in volle gang en blijven we dit vol nieuwsgierigheid volgen.

Dus mocht jij dit lezen en denken, ik heb hier een oplossing of verbetering voor, neem dan zeker contact op. We kijken er naar uit om van jou en je ideeën te horen. 

Want de circulaire economie, die kunnen we alleen samen bouwen. Stuur een mail naar lott@alottofspace.nl