We verhuizen veel

73% van de jonge stadsbewoners huurt hun appartement en verhuizen tot 8 keer in 10 jaar tijd

Dus waarom investeren?

Waarom investeren in passieve meubels als onduidelijk is of het in de volgende levensfase past?

#Fastfurniture

Jaarlijks belanden er miljoenen meubels bij het afval, goedkoop materiaal, slechte kwaliteit, waardeloos.
It’s time for a game changer

Als flexibele stadsbewoners verhuizen we heel wat af. Onze levens zijn namelijk altijd in beweging, dus waarom zijn onze meubels dan zo statisch? Is het mogelijk om flexibelere meubels te creëren die na hun gebruikscyclus weer hergebruikt kunnen worden?

Met die vraag is Charlotte (founder van A LOTT OF SPACE) samen met specialisten uit de branche / experts gestart met het herontwerpen van ieders meest geliefde meubelstuk, de bank. Met als resultaat: 

De Sofa – de eerste bank die met je meegroeit

It’s time for a game changer

Als flexibele stadsbewoners verhuizen we heel wat af. Onze levens zijn namelijk altijd in beweging, dus waarom zijn onze meubels dan zo statisch? Is het mogelijk om flexibelere meubels te creëren die na hun gebruikscyclus weer hergebruikt kunnen worden?

Met die vraag is Charlotte (founder van A LOTT OF SPACE) samen met specialisten uit de branche / experts gestart met het herontwerpen van ieders meest geliefde meubelstuk, de bank. Met als resultaat: 

De Sofa – de eerste bank die met je meegroeit

Circulair Systeem

De sofa is ontworpen aan de hand van de circulaire design principes zodat we er samen voor kunnen zorgen dat we materialen zo veel mogelijk kunnen hergebruiken.

ALOTTOFSPACE Prijs kwaliteit verhouding
Direct vanuit de fabriek in Nederland naar jou.

A LOTT OF SPACE levert direct vanuit de productie locatie in Nederland aan jou.  Hierdoor ontvang je een unieke prijs-kwaliteitverhouding waarbij veel onnodige kosten bespaard blijven.

De Sofa wordt gemaakt van duurzame materialen van hoge kwaliteit die meer comfort bieden, langer meegaan en uiteindelijk hergebruikt kunnen worden. 

Door de productie op Nederlandse en deels Belgische bodem kan de kwaliteit van het productieproces worden gewaarborgd. Bovendien wordt hiermee het vakmanschap en de werkgelegenheid in beide land gestimuleerd.

De Sofa wordt geproduceerd bij de Lande Group in Schijndel. De Lande Group is een familiebedrijf dat in de jaren ’70 is opgericht door de grootvader van Lott.

Hierdoor heeft A LOTT OF SPACE toegang tot de kennis, expertise en het vakmanschap dat het familiebedrijf de afgelopen veertig jaar heeft opgebouwd. Sterker nog, het zit in haar DNA. Vanuit deze kennis heeft Lott haar eigen visie kunnen ontwikkelen en is A LOTT OF SPACE is ontstaan.

A LOTT OF SPACE is opgericht door Charlotte van der Lande. Charlotte gelooft dat we veel meer kunnen halen uit onze relatief kleine stadswoningen door gebruik te maken van modulaire en circulaire meubels. Vanuit die visie is het idee voor de Sofa ontstaan, een meubel dat zich aanpast aan de gebruiker wanneer het leven daarom vraagt.

Als flexibele stadsbewoners verhuizen we heel wat af. Helaas verhuizen onze meubels vaak niet met ons mee. Veel meubels passen niet in de volgende levensfase, niet in het volgende appartement of zijn het simpelweg niet waard om mee te verhuizen vanwege de slechte kwaliteit #fastfurniture.

Dat kan slimmer!

Om die reden is Lott samen met specialisten uit de branche / experts gestart met het herontwerpen van ieders meest geliefde meubelstuk, de sofa. Het doel hiervan is tweeledig. Enerzijds is dit de creatie van een comfortabele sofa die net zo flexibel is als jij. Een die met je meegroeit en zich makkelijk laat aanpassen als het leven daarom vraagt. Een verhuizing, gezinsuitbreiding of een huisfeestje, de Sofa groeit met je mee.

Anderzijds het doel om een sofa te creëren die gemaakt is om een hele lange tijd mee te gaan. De Sofa is zo ontworpen dat ieder los onderdeel makkelijk schoon te maken, te repareren, te vervangen en uiteindelijk te recyclen is. Alle modules die we terugnemen worden zorgvuldig gecheckt, opgeknapt en gereinigd zodat ze weer een volgende levenscyclus mee kunnen via het unieke huur- of koopsysteem.

Hiermee komen we steeds een stukje dichterbij onze missie: het maken van een circulaire sofa.

VEELGESTELDEVRAGEN
VEELGESTELDEVRAGEN

Wij streven ernaar om de Sofa die via de pre-orders besteld zijn uiterlijk in juli 2021 te leveren. We doen ons uiterste best om dit eerder te kunnen voltooien. Wanneer je een order hebt geplaatst zullen we je via mail op de hoogte houden van dit proces.

Als flexibele stadsbewoners verhuizen we heel wat af, soms tot wel 8 keer in 10 jaar tijd. Helaas verhuizen onze meubels vaak niet met ons mee. Veel meubels passen niet in ons volgende appartement, ze passen niet in onze volgende levensfase of zijn het simpelweg niet waard om mee te verhuizen vanwege de slechte kwaliteit. Hierdoor eindigen veel meubels bij het grofvuil en gaan er vele waardevolle materialen verloren.

Wij vinden dus dat dit anders kan.

Met ons circulaire systeem willen we ervoor zorgen dat de Sofa zo lang mogelijk met de gebruiker meegaat, en dat wij de sofa aan het einde van de gebruikscyclus weer ontvangen zodat we de materialen kunnen hergebruiken of uiteindelijk kunnen recyclen. Op deze manier willen we voorkomen dat er onnodig materiaal verloren gaat.

Ja de hoes kan gewassen worden op 30 graden.

Wij verkopen op dit moment alleen online via onze website aan klanten wonend in Nederland. Wij leveren niet in het buitenland. Zie voor meer info: ‘Waar leveren jullie?’

De optie om per maand te betalen is een abonnementsvorm en is binnenkort beschikbaar. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mailtje naar lott@alottofspace.nl

Wanneer deze optie mogelijk is dan betaal je elke maand een vast bedrag voor een minimaal aantal maanden. (Het aantal maanden wordt binnenkort bekend). Het bedrag dat je per maand betaalt is afhankelijk van het door jou gekozen pakket. Na deze minimaal aantal maanden kun je de Sofa uiteraard gewoon door blijven huren als je dat wil. De Sofa is ontworpen om jarenlang plezier van te hebben en heeft een lange levensduur.

De contractperiode heeft een minimaal aantal maanden. Hoeveel maanden dit precies is wordt binnenkort duidelijk. Na deze periode is je abonnement maandelijks opzegbaar. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mailtje naar lott@alottofspace.nl 

Mocht je na 1 jaar besluiten om de Sofa toch te willen kopen, dan kan dat. 

In dat geval halen we het totaalbedrag van de reeds betaalde maanden af van de totale retail prijs van de Sofa. Wanneer je dit resterende bedrag hebt betaald, is de Sofa helemaal van jou.

Je kunt helaas geen abonnement afsluiten als je niet in Nederland woont. Het is ook niet mogelijk als je geen vast woonadres hebt of onder curatele of bewind staat. Tenzij de bewindvoerder schriftelijk toestemming geeft. Je hebt een Nederlands rekeningnummer nodig om het abonnement af te kunnen sluiten.

Nadat je bestelling is afgerond wordt er telefonisch contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak. We komen dan met stof- en kleurstalen bij je thuis* voor een persoonlijk stijladvies.

Samen kijken we dan wat het beste in jouw interieur past. Wanneer de keuze is gemaakt wordt de Sofa in productie genomen en houden we je per mail op de hoogte van de voortgang en de levering van de Sofa.

*Uiteraard houden we hierbij rekening met de huidige COVID-19 maatregelen

A LOTT OF SPACE biedt een garantie van 5 jaar op de sofa’s die worden aangeschaft via www.alottofspace.nl.

Mocht je aanspraak willen maken op je garantie binnen de garantieperiode, dan kun je een mail sturen naar lott@alottofspace.nl

Onder de garantie valt uitdrukkelijk niet:

 • Reparaties verricht door derden
 • Normale slijtage en gebruikssporen
 • Schade ten gevolge van oneigenlijk gebruik of een onjuist onderhoud
 • Plooivorming
 • Stoffen behandeld met een vuil werende coating
 • Kleurafwijkingen.

Het is nog niet mogelijk om je oude bank bij ons in te leveren.

Stuur dan een mailtje naar lott@alottofspace.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Door te werken met pre-orders krijgen we inzicht in de vraag naar ons product. Hiermee kunnen we ons voorbereiden op deze vraag.

What’s in it for you? Door het plaatsen van een pre-order krijg je 10% korting, een gratis stijladvies en wordt de Sofa gratis bij je geleverd. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een van de eerste Sofa’s bemachtigen.

Een pre-order pagina heeft iets weg van een crowdfunding campagne. Het verschil is alleen dat we hoe dan ook kunnen starten met onze productie ongeacht het aantal pre-orders dat geplaatst wordt. In tegenstelling tot een crowdfunding campagne waarbij eerst een bepaald streefbedrag behaald moet worden voordat de productie kan starten.

Bij A LOTT OF SPACE ben je er dus van verzekerd dat je binnenkort geniet van de Sofa bij jou in huis.

Niets is zo veranderlijk als het leven zelf. Daarom is de Sofa modulair en flexibel ontworpen zodat ze zich makkelijk aanpast aan jouw wensen in iedere fase van je leven. En op elk gewenst moment van de dag.

De opstelling van de Sofa bepaal je helemaal zelf. Plaats de hoek links of rechts, varieer met de posities van de modules en speel eindeloos met je inrichting. Zo zit je niet vast aan één opstelling en creëer je met gemak het ontwerp dat bij je past wanneer jij dat wil.

Het is zeker mogelijk om te komen proefzitten en de bank te testen. Dit kan in Amsterdam. Je kunt een afspraak maken door een mailtje te sturen naar lott@alottofspace.nl

Wanneer je de Sofa koopt via het plaatsen van een pre-order, dan komen er geen extra kosten bij. De Sofa wordt kosteloos bij je thuisbezorgd tot in je woonkamer.

Deze optie is nog niet mogelijk, wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mailtje naar lott@alottofspace.nl

Als je het abonnement binnen de minimaal gestelde maanden wil opzeggen dan komen we de Sofa bij je ophalen. Je betaalt echter wel nog voor de resterende maanden die over zijn van de contractperiode.

Er zijn geen bijkomende kosten bij het abonnement dat je afsluit via de pre-order bestelling, behalve als je op één van de Waddeneilanden of in een milieuzone woont. In dat geval ontvang je een aparte prijsopgave voor de extra transportkosten.

Op alle andere plekken in Nederland komen we de Sofa kosteloos bij je thuisbezorgen en weer ophalen wanneer je het abonnement wenst op te zeggen.

Wij leveren alleen binnen Nederland. Voor transport naar de Waddeneilanden en milieuzones ontvang je een aparte prijsopgave.

Ja het is wel zo handig dat jij de deur open voor ons kan open doen voor ons zodat je kunt laten zien waar jij de Sofa het liefst wilt hebben staan.

Wij nemen telefonisch contact met je op voor het maken van een afspraak wanneer we de bank bij je komen leveren. 

De Sofa is gek op verhuizen en gaat graag met je mee naar je volgende huis. Indien nodig kun je extra elementen bij bestellen of terugsturen.Wanneer je een abonnement hebt afgesloten vragen we je zo snel mogelijk je nieuwe adres aan ons door te geven.

Door te werken met pre-orders krijgen we inzicht in de vraag naar ons product. Hiermee kunnen we ons voorbereiden op deze vraag.

What’s in it for you? Door het plaatsen van een pre-order krijg je 10% korting, een gratis stijladvies en wordt de Sofa gratis bij je geleverd. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een van de eerste Sofa’s bemachtigen.

Een pre-order pagina heeft iets weg van een crowdfunding campagne. Het verschil is alleen dat we hoe dan ook kunnen starten met onze productie ongeacht het aantal pre-orders dat geplaatst wordt. In tegenstelling tot een crowdfunding campagne waarbij eerst een bepaald streefbedrag behaald moet worden voordat de productie kan starten.

Bij A LOTT OF SPACE ben je er dus van verzekerd dat je binnenkort geniet van de Sofa bij jou in huis.

Wij streven ernaar om de Sofa die via de pre-orders besteld zijn uiterlijk in juli 2021 te leveren. We doen ons uiterste best om dit eerder te kunnen voltooien. Wanneer je een order hebt geplaatst zullen we je via mail op de hoogte houden van dit proces.

Niets is zo veranderlijk als het leven zelf. Daarom is de Sofa modulair en flexibel ontworpen zodat ze zich makkelijk aanpast aan jouw wensen in iedere fase van je leven. En op elk gewenst moment van de dag.

De opstelling van de Sofa bepaal je helemaal zelf. Plaats de hoek links of rechts, varieer met de posities van de modules en speel eindeloos met je inrichting. Zo zit je niet vast aan één opstelling en creëer je met gemak het ontwerp dat bij je past wanneer jij dat wil.

Als flexibele stadsbewoners verhuizen we heel wat af, soms tot wel 8 keer in 10 jaar tijd. Helaas verhuizen onze meubels vaak niet met ons mee. Veel meubels passen niet in ons volgende appartement, ze passen niet in onze volgende levensfase of zijn het simpelweg niet waard om mee te verhuizen vanwege de slechte kwaliteit. Hierdoor eindigen veel meubels bij het grofvuil en gaan er vele waardevolle materialen verloren.

Wij vinden dus dat dit anders kan.

Met ons circulaire systeem willen we ervoor zorgen dat de Sofa zo lang mogelijk met de gebruiker meegaat, en dat wij de sofa aan het einde van de gebruikscyclus weer ontvangen zodat we de materialen kunnen hergebruiken of uiteindelijk kunnen recyclen. Op deze manier willen we voorkomen dat er onnodig materiaal verloren gaat.

Ja de hoes kan gewassen worden op 30 graden.

Het is zeker mogelijk om te komen proefzitten en de bank te testen. Dit kan in Amsterdam. Je kunt een afspraak maken door een mailtje te sturen naar lott@alottofspace.nl

Wij verkopen op dit moment alleen online via onze website aan klanten wonend in Nederland. Wij leveren niet in het buitenland. Zie voor meer info: ‘Waar leveren jullie?’

Wanneer je de Sofa koopt via het plaatsen van een pre-order, dan komen er geen extra kosten bij. De Sofa wordt kosteloos bij je thuisbezorgd tot in je woonkamer.

De optie om per maand te betalen is een abonnementsvorm en is binnenkort beschikbaar. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mailtje naar lott@alottofspace.nl

Wanneer deze optie mogelijk is dan betaal je elke maand een vast bedrag voor een minimaal aantal maanden. (Het aantal maanden wordt binnenkort bekend). Het bedrag dat je per maand betaalt is afhankelijk van het door jou gekozen pakket. Na deze minimaal aantal maanden kun je de Sofa uiteraard gewoon door blijven huren als je dat wil. De Sofa is ontworpen om jarenlang plezier van te hebben en heeft een lange levensduur.

Deze optie is nog niet mogelijk, wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mailtje naar lott@alottofspace.nl

De contractperiode heeft een minimaal aantal maanden. Hoeveel maanden dit precies is wordt binnenkort duidelijk. Na deze periode is je abonnement maandelijks opzegbaar. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mailtje naar lott@alottofspace.nl 

Als je het abonnement binnen de minimaal gestelde maanden wil opzeggen dan komen we de Sofa bij je ophalen. Je betaalt echter wel nog voor de resterende maanden die over zijn van de contractperiode.

Mocht je na 1 jaar besluiten om de Sofa toch te willen kopen, dan kan dat.

In dat geval halen we het totaalbedrag van de reeds betaalde maanden af van de totale retail prijs van de Sofa. Wanneer je dit resterende bedrag hebt betaald, is de Sofa helemaal van jou.

Er zijn geen bijkomende kosten bij het abonnement dat je afsluit via de pre-order bestelling, behalve als je op één van de Waddeneilanden of in een milieuzone woont. In dat geval ontvang je een aparte prijsopgave voor de extra transportkosten.

Op alle andere plekken in Nederland komen we de Sofa kosteloos bij je thuisbezorgen en weer ophalen wanneer je het abonnement wenst op te zeggen.

Je kunt helaas geen abonnement afsluiten als je niet in Nederland woont. Het is ook niet mogelijk als je geen vast woonadres hebt of onder curatele of bewind staat. Tenzij de bewindvoerder schriftelijk toestemming geeft. Je hebt een Nederlands rekeningnummer nodig om het abonnement af te kunnen sluiten.

Wij leveren alleen binnen Nederland. Voor transport naar de Waddeneilanden en milieuzones ontvang je een aparte prijsopgave.

Nadat je bestelling is afgerond wordt er telefonisch contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak. We komen dan met stof- en kleurstalen bij je thuis* voor een persoonlijk stijladvies.

Samen kijken we dan wat het beste in jouw interieur past. Wanneer de keuze is gemaakt wordt de Sofa in productie genomen en houden we je per mail op de hoogte van de voortgang en de levering van de Sofa.

*Uiteraard houden we hierbij rekening met de huidige COVID-19 maatregelen

Ja het is wel zo handig dat jij de deur open voor ons kan open doen voor ons zodat je kunt laten zien waar jij de Sofa het liefst wilt hebben staan.

A LOTT OF SPACE biedt een garantie van 5 jaar op de sofa’s die worden aangeschaft via www.alottofspace.nl.

Mocht je aanspraak willen maken op je garantie binnen de garantieperiode, dan kun je een mail sturen naar lott@alottofspace.nl

Onder de garantie valt uitdrukkelijk niet:

 • Reparaties verricht door derden
 • Normale slijtage en gebruikssporen
 • Schade ten gevolge van oneigenlijk gebruik of een onjuist onderhoud
 • Plooivorming
 • Stoffen behandeld met een vuil werende coating
 • Kleurafwijkingen.

Wij nemen telefonisch contact met je op voor het maken van een afspraak wanneer we de bank bij je komen leveren. 

De Sofa is gek op verhuizen en gaat graag met je mee naar je volgende huis. Indien nodig kun je extra elementen bij bestellen of terugsturen.Wanneer je een abonnement hebt afgesloten vragen we je zo snel mogelijk je nieuwe adres aan ons door te geven.

Het is nog niet mogelijk om je oude bank bij ons in te leveren.

Stuur dan een mailtje naar lott@alottofspace.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.